Eigen scènes aanmaken in Busch-free@home®?

Video: Hoe stelt u scènes binnen Busch-free@home® in?

Met scènes koppelt u aan één commando verschillende schakelacties. Zo kunt u instellen dat met één druk op de knop jaloezieën sluiten en tegelijkertijd het licht aan gaat.

1. Eigen scène aanmaken

2. Het is het makkelijkst om scènes aan te maken op een computer, maar met een tablet kan het ook. Zorg er wel voor dat u ingelogd bent in de configuratie modus.

3. Menu: Verbinding

4. Ga naar het hoofdmenu en klik op ‘Verbinding’.
  5. Het etage overzicht van de woning verschijnt nu in beeld.

6. Selecteer de verdieping waar de scène wordt bediend.
  7. Het overzicht van de schakelaars in de woning verschijnt. Zoom in totdat de specifieke symbolen worden getoond.

8. Eigen scène selecteren

9. Sleep de optie ‘Eigen scène’ uit de balk onderaan, door middel van drag-and-drop, naar het werkblad.
  10. Naam en symbool van scène veranderen

11. In de lijstweergave aan de rechterkant kunt u de naam van de scène veranderen, in dit voorbeeld gaan we de scène TV-kijken maken.

12. Geef de eigen scène de naam 'TV kijken'
  13. Door op het gereedschapssymbool te drukken kunt u ook een nieuw symbool instellen.
  14. Voor de scène TV-kijken selecteren we het bioscoop symbool.
  15. Lampen, jaloezieën en thermostaten selecteren

16. De scène krijgt nu een blauwe rand. Alle lampen, jaloezieën en thermostaten die u aan de scène kunt koppelen krijgen ook een blauwe rand.

17. Selecteer de lampen, jaloezieën en thermostaten die u aan de scène wilt koppelen.
  18. Scène opslaan

19. Druk op ‘Opslaan’ om de scène op te slaan.
  20. De scène zal nu in de bedieningsmodus op de smartphone, tablet of computer beschikbaar zijn.