Busch-free@home® firmware updaten naar laatste versie?

Speel video af
Video: Hoe update u de firmware van Busch-free@home®?

Nieuwe functies van het Busch-free@home® huisbesturingssysteem worden middels firmware updates in het systeem geladen. Zorg er daarom altijd voor dat het systeem draait op de meest recente firmware versie.

1. Huidige firmware versie checken

2. Als eerste moet u checken of de meest recent firmware versie geïnstalleerd is.

3. Log-in op een computer of tablet in de configuratie modus
  4. Klik op 'instellingen'
  5. Ga naar het menu 'Systeeminformatie'
  6. Als firmware versie 2.04 nog niet is geïnstalleerd wordt aangeraden om de Busch-free@home® firmware te updaten.

7. Firmware updates automatisch downloaden

8. Selecteer uit het instellingenmenu de optie ‘Update’
  9. U komt nu in het menu waar u de firmware van Busch-free@home® beheert.

Door de optie ‘Firmware-updates automatisch downloaden’ aan te vinken krijgt u automatisch een bericht op uw tablet of computer als er een nieuwe firmware voor Busch-free@home® beschikbaar is.

10. Firmware update installeren

11. Als u dit niet direct doet, zal de firmware update verschijnen in het update menu van de instellingsopties.

12. Klik op 'Firmwareversie installeren'
  13. Belangrijk is om nooit de spanning van het huisbesturingssysteem uit te schakelen tijdens de update.

14. Tijdens het downloaden en installeren zullen de 3 lampjes op het System Access Point gaan knipperen. Als deze stoppen met knipperen kan de Busch-free@home® App weer geopend worden.

15. Firmware update voor componenten

16. Als de firmware van het System Access Point geüpdatet is, kan er een pop-up verschijnen dat er nieuwe firmware voor de aangesloten componenten is.

17. Het updaten van elk component kan 5 minuten duren. Het updaten van een huis met 30 componenten kan dus 2,5 uur in beslag nemen.

Tijdens de update kan het systeem niet gebruikt worden en kunnen de lampen aan en uit gaan tijdens het testen.

18. Zet de tickmark aan en klik op 'Bevestigen' om de apparaat updates te downloaden
  19. De apparaat updates worden nu gedownload.

20. Het Busch-free@home® systeem is nu volledig voorzien van de meest recente firmware.

21. Handmatige firmware updates

22. Firmware updates kunt u ook handmatig inladen. Zorg ervoor dat u hiervoor op een computer ingelogd bent in de configuratie modus.

U vindt de meest recente firmware versie via deze link onder het kopje 'Software'.