Actie 'Energie besparen' in Busch-free@home® maken?

Speel video af
Video: Energie besparings actie in Busch-free@home® maken?

In aanvulling op scènes en tijd functies is het mogelijk om acties in te stellen en de huisautomatisering aan uw individuele behoeften aan te passen. Met 'Acties' kunt u bij gebeurtenissen of voorwaarden acties of meldingen uit laten voeren.

1. 'Energie besparen' actie instellen

2. Dit voorbeeld is de actie ‘Energie besparen’. Wanneer een bewegingssensor binnen een bepaalde tijd geen beweging detecteert, zet de actie alle eerder geselecteerde apparaten in de ECO-modus of zelfs helemaal uit om energie te besparen.

3. Actie aanmaken

4. Zorg ervoor dat u ingelogd bent in de configuratiemodus en in het hoofdmenu bent.

5. Druk in het hoofdmenu op 'Acties'
  6. Maak een nieuwe actie door op ‘Toevoegen’ te klikken
  7. Voer de naam 'Energie besparen' in
  8. U ziet nu vier kolommen waarin u de 'Energie besparen' actie kunt instellen.

9. Gebeurtenis instellen

10. Bij deze actie zijn voorwaarden niet nodig.

11. Selecteer een bewegingsmelder als gebeurtenis
  12. De actie moet ingaan wanneer er geen beweging wordt gedetecteerd.

13. Klik op ‘Einde beweging’.
  14. U kunt een vertraging instellen. Bijvoorbeeld op 900 seconden, wat overeenkomt met 15 minuten. De actie wordt dan geactiveerd wanneer de bewegingsmelder langer dan 900 seconden geen beweging detecteert.

15. Vul de vertraging in seconden in
  16. Actie instellen

17. Voeg alle apparaten toe die u in energiebesparende modus wilt laten gaan wanneer de actie wordt geactiveerd.
  18. Kies bijvoorbeeld een kamerthermostaat en zet de ECO-modus aan. Daarnaast kunt u een 'Alles uit' scène integreren voor de 'Huidige kamer'.