Actie 'Automatisch ventileren' in Busch-free@home® maken?

Speel video af
Video: Automatisch ventileren actie in Busch-free@home®?

In aanvulling op scènes en tijd functies is het mogelijk om acties in te stellen en de huisautomatisering aan uw individuele behoeften aan te passen. Met 'Acties' kunt u bij gebeurtenissen of voorwaarden acties of meldingen uit laten voeren.

1. De actie ‘Automatische ventilatie’ maakt het makkelijker om te ventileren, terwijl de jaloezieën naar beneden zijn en het venster een beetje omhoog komt bij het openen.

2. Actie aanmaken

3. Zorg ervoor dat u ingelogd bent in de configuratiemodus en in het hoofdmenu bent.

4. Druk in het hoofdmenu op 'Acties'
  5. Maak een nieuwe actie door op ‘Toevoegen’ te klikken
  6. Voer de naam 'Automatische ventilatie' in
  7. U ziet nu vier kolommen waarin u de 'Automatische ventilatie' actie kunt instellen.

8. 'Automatische ventilatie' actie instellen

9. Als voorwaarde gaan we jaloezie toevoegen. Zodra deze meer dan 99% omlaag is, oftewel volledig gesloten, is aan de voorwaarde voldaan.

10. Voorwaarde instellen

11. Klik op ‘Voorwaarde toevoegen’
  12. Selecteer een jaloezie als voorwaarde
  13. Vul bij 'Meer dan' 99% in
  14. Gebeurtenis toevoegen

15. Er is nu nog één gebeurtenis nodig om de actie te activeren; een raam dat wordt geopend.

16. Klik op ‘Gebeurtenis toevoegen’
  17. Selecteer een raamcontact
  18. Actie instellen

19. Als actie, voegt u de scène ‘Automatische ventilatie’ toe. Deze scène regelt de positie van de jaloezieën of rolluiken. Als een venster wordt geopend terwijl deze gesloten zijn, wordt de actie gestart en de jaloezieën naar de vooraf bepaalde positie gezet.

Lees hier hoe u deze scène kunt configureren.

20. Klik op 'Actie toevoegen'
  21. Selecteer de scène 'Automatisch ventileren'